18.11.09

Terrible!


El govern israelià ha autoritzat la construcció de 900 nous habitatges a Gilo.

Aquesta és la notícia, que no es pot entendre si no es posa en el seu context.

Gilo és un barri de Jerusalem Est, de població palestina, que forma part dels territoris que Israel va annexar il·legalment, és a dir no es tracta d'un territori ocupat militarment, sinó d'un territori directament usurpat per Israel amb infracció clara del Dret de Guerra.

Els habitatges són destinats a ciutadans israelians jueus, el que suposa un canvi complet de la situació demogràfica al barri en qüestió, dins de l'accelerat procés de judeificació de Jerusalem que s'està portant a terme.

L'autorització dels nous habitatges es produeix mentre es continuen enderrocant cases habitades per palestins, per infraccions urbanístiques suposadament comeses per aquests. No podem oblidar tampoc la construcció de nous habitatges per a israelians jueus en el barri àrab de la Ciutat Vella de Jerusalem, i l'adquisició d'habitatges en els barris cristians i armenis, que són ocupades per ciutadans israelians jueus.

Mentre, continuen creixent les colònies en territori ocupat, amb una capacitat actual per a mig milió de jueus.

En aquest context, la notícia és simplement terrible.

Es demostra la nul·la voluntat del Govern d'Israel d'arribar a una pau justa, que inclou la permanència de la situació demogràfica mixta a Jerusalem, i la seva declaració com a capital d'ambdós estats.

Els qui realment volem la pau i la justícia hem de fer sentir la nostra veu.

Etiquetas: , , , , ,