26.11.09

No n'hi ha prou, ni bon tros!


El primer ministre israelià, Benhyamin Netanyahu, ha anunciat la suspensió durant deu mesos de noves construccions a les il·legals colònies en terra palestina militarment ocupada.
D'entrada podria semblar una bona notícia, però si se'n mira la lletra petita, no ho és de cap de les maneres.

En efecte, l'acord governamental exclou d'una banda totes les edificacions, que continuaran, en els territoris palestins il·legalment annexats a l'Estat d'Israel, com és tot Jerusalem Est, i no s'aplica a la judeïtzació del barri àrab de la Ciutat Vella de Jerusalem. D'altra banda s'exclou també el que s'anomena creixement natural de les colònies en els territoris ocupats, és a dir la seva expansió per a acollir l'augment de població que deriva bàsicament de la migració aconduïda pel propi govern. Exclou també tota l'edificació pública no destinada a habitatge, és a dir que es continuaran construint les infraestructures de servei a les colònies que divideixen, trossegen, el territori palestí i dificulat fins a l'extrem la mobilitat del poble palestí.

Vist tot això cal preguntar-se què en queda de l'anunci de Netanyahu, ben buit de contingut real.
La resposta no pot ser altra que la de que es tracta d'una finta en el camí de la no negociació escollida per l'actual govern israelià, i un intent, ben groller, de passar-ne la responsabilitat a la part palestina, fent veure - només fent veure - que es congelen les il·legals colònies.

Amb això no n'hi ha prou, ni de bon tros!

Etiquetas: , , , , , , ,